vansinne, dekadens och kärlek. död eller liv, en småsak. regnet är vackert.

jag älskar att vara full och springa runt i regnet. På gränderna i en stormig stad. Jag springer, springer fasansfullt snabbt. men det är ingen ångestladdad flykt, det är ett äventyr. den gamla matilda finns inte. den nya matilda springer runt i sin söta kläning i smattrande regn, fri, kanske även vacker. när man redan nigit för döden finns det så mycket att känna. sista smattrande regndansen. sista glaset vittvin vid en stormig hamn. sista kärleken till livet.

och nu sitter hon i en trygg hörna på en bar. ägaren ler, tänker kanske, där är den där konstiga filuren igen. den kedjerökande flickan med ostyrigt hår. han bjuder mig på nötter och oliver.


diet coke dans un petit bar près du port


                   



det regnar som satan här! så himla trist, finns ju inget att göra när regnet öser ner. jag har haft väldigt stark ångest hela dagen. brukar lösa det med powerwalks men det går ju inte i det här vädret. sitter på favvobaren och dricker cola light. jag ska inte äta idag är tanken. har hetsätit eller överätit i stort sett hela oktober. känner mig stor som ett hus. magen är enorm. låren är slappa. ansiktet rundare än vanligt. står knappt ut att finnas i denna kropp. känslan är så stark att jag åter igen bestämt mig för att sluta äta. blir lite trixigt eftersom jag äter middag med föräldrarna. men ska försöka hitta på en ursäkt. kanske säga att jag har stark mensvärk och mår illa.

alla är så sociala i frankrike. hemskt mysigt faktiskt. tog skydd inne på en liten pub när regnet öste galet. där stod typ 50 gubbar och drack rose och öl elva på förmiddagen. haha frankrike. pratade med en gubbe och hans lilla barnbarn. liten söt treåring. köpte en croissant till lillkillen och han tackade extremt  artigt. så söt. gubben tyckte inte jag skulle röka Gauloises, han sa att det bara var stora tuffa män som rökte dem haha.

skriver nog ointressanta saker just nu. må så vara you guys!

och tack tack linda för ditt mail, jag svarade dig men sen bröts internet-täckningen ett litet tag, så jag vet inte om det kom fram?

and i do not enjoy the ride...

                                                                                                                                                                                              


salut!

alltså, jag har befunnit mig på onödigt riskabla eskapader :( i förrgår hade jag ångest och var uttråkad så jag bestämde mig för att åka till antibes och ta en öl. hamnade på en engelsk bar, där 90% av alla där jobbade på en lyxjakt och hade kvällen ledig. snackade först med några trevliga engelsmän men hamnade till slut vid ett bord med två fransmän. de jobbade tydligen också på båten. i alla fall; efter att de bjudit mig på några drinkar beslutade vi oss för att gå vidare till ett annat ställe. där drack vi några öl och hade det trevligt. ena snubben gick hem medan den andra kille följde mig till tåget. det sista hade tydligen redan gått så vi gick hem till killen, som hade en jättesöt liten lägenhet i antibes. där tog vi en del kokain (dum grej nummer 1). vi hade faktiskt redan på andra stället tagit några linor på toan. vi snackade dansade och hade oskyddat sex (dum grej nr2). vid sex på morgonen får jag ett infall och bestämmer mig för att ta mig hem. började få lite dåligt samvete pga att pappa kanske oroade sig. jag gick upp mot vägen och började lifta (dum grej nr3). varför kollade jag bara inte om tågen hade börjat gå igen?! det är som att jag inte bryr mig. jag orkade (?!) typ inte gå upp til tågstationen.

till slut stannade en bil där en gubbe sa att jag självklart fick skjuts. efter halva vägen började han ta på mig mellan benen medan han körde och tjatade om kyssar. jag sa artigt nej och försökte försiktigt putta bort hans hand. han frågade om, jag ville tjäna en slant (suga av honom). jag sa nej, han tafsade mer intensivt. han var verkligen asäcklig. tjock och med ett rosslande skratt. ju mer han tasade ju mer skrattade han. jag ljög, pekade på ett hus och sa att jag bodde där och att min pappa väntar. tackade för skjutsen. han saktade ner och jag slängde mig ur bilen innan han ens hade hunnit stanna. när jag rusade iväg skrek han efter mig "lilla fröken, du får en rejäl slant om vi knullar".

så befann mig någonstans vid en stor väg. jag var tvungen att gå 50 min innan jag kom hem. jag förstår mig inte på mig själv riktigt. varför bryr jag mig så lite? ibland undrar jag om jag omedvetet vill ta oödiga risker. liksom för att understryka hur lite min existens är värd.

aja,igår var jag ett vrak och åt nutellaburk efter nutellaburk. gjorde även lite nytta och agerade tolk mellan rörmockaren och pappa. toaletten behövde bytas. han var gullig den där lilla förvirrade rörmockaren. när han var klar sa han stolt "aah, c'etait mon premier double-wc" och log stort. ("det var min första dubbel-wc ".) jag sa grattis och vi skålade i lemonad.  haha, lite kul. vettefasen vad han menade med att den var dubbel.

nu ska jag i alla fall beställa en cafe double (en dubbelexpresso). om man beställer kaffe i frakrike får man alltid en expresso. man måste säga "cafe americaine", alltså amerikanskt kaffe för att få en vanlig kaffe. och till och med då är den fett mkt godare och starkare än i sverige. you gotto love it.

ciao


fumer,boire,vivre


                 

Sitter på en uteservering vid strandpromenaden. Andra stället där jag inte får anslutning trots att jag skrivit in deras nätverksnyckel. Konstigt. Men jag känner till ett litet område vid stranden som man kan hitta nät, moahaha. Går dit efter jag druckit min heineken. Detta skriver jag i word, publicerar sen.

Älskar dessas små söta barer och restauranger där en man får en kir eller en öl för tre euro. Dessutom får man en skål jordnötter/oliver eller liknande på köpet. Och oftast har man tillgång till deras internet (nörd). Bläää, synd att det inte verkar funka denna gång. Då skulle jag kunna ta en till öl här medan jag internördar.

Resan har gått smidigt. Var tvungen att gå upp tidigt, men hör och häpna, jag lyckades sova hela flygresan. Så himla skönt.

Under dagen har det varit runt 20 grader och sol. Fantastiskt. Faktiskt legat på vår terrass och solat i bara bikini. Har fått några triljoner fräknar till. Jag hoppas verkligen att solen ska ge mig lite ny energi. Ångesten har faktiskt inte varit så farlig idag. Att ligga i värmen i solen är väldigt ångestlindrande. Åh jag passar fan inte att bo i Sverige. Det är i solen jag ska vara.


18:12

Yeeeey! Gick till en rätt schysst launchbar där internetet funkade. Här ska jag dricka en kir och kolla bloggar. Finns inte så mycket annat att göra ikväll. Pappa och jag har redan ätit middag och vi har typ bara tyska kanaler. Vilket är underligt, då vi befinner oss i Frankrike.

Nu kom min kir och jag fick visst chips till. På förra stället fick jag tacos till ölen. Jag rörde dem inte. Kommer inte röra dessa chips heller. Orkar inte tillhörande ångest även om jag av min uppfostran vill utnyttja allt man får gratis och aldrig slänga mat.

Skriver astrista grejer men vad fasen. skriver mer senare. Mmmm persiko-kir är tusan godare än svartvinbärskir. Noterat!

 


côte d'azur

                    
                   

man kan se vår lägenhet på den här bilden. de rosa taken. imorgon drar jag. jag hoppas verkligen att det ska ge mig ny livsgnista. ska ta långa promenader, dricka god expresso, sitta på favvobare och ta en kir eller två. jag kommer antagligen vara inne på internet då och då. so long!

två timmars sömn i alla fall!

lyckades sova två timmar tack vare att jag (surprise!) missuppfattat tiden jag skulle vara på beroendemottagningen. tur att jag ringde! nu är jag löjligt stressad. fan jag hinner allt jag ska idag! ingen idé att freaka ur.
(X) skriva kort till anna, packa in bröd
(X) möte på beroende
(X)hem, fixa tvätten, packa klart
(X)gå ut med voffsingen
()planera simlektionen lite kort, kolla buss etc
()jobba
()till lägenhet och städa
()ringa malinda
()ringa helena
()kolla mail

fasen vad degig i huvudet man blir av lyrica ibland. typ svårt att tänk. håller på att trappa ner eftersom min doktor äntligen fattat att de är beroendeframallande. jag misstänkt det och frågade för länge sedan, men då tyckte hon att det var absurt. jag tror inte riktigt jag gillar min doktor. hon är liksom kall och ibland en aning nedvärderande. känner mig alltid som en värdelös människa efter jag varit hos henne. och jag vet intre ens varför, hur hon gör det. för hon är ju proffsig, men det är något...

undrar om dessa konstiga myrkrypningar beror på nertrappningen. who knows. psykofarmaka är väldigt oförtsägbart.

oops, måste rusa.

14:43
mitt liv som hund 

om jag vore hund skulle jag var lika fashion som denne stilige herre:



troligtvis lika knubbig som denna madame. hoppas på att jag vore lika söt, vi har lite samma hairstyle:



och jag skulle gärna ha en söt liten kärlek. har varit lite tomt med det i min mänskliga form:



antagligen skulle jag vara en liten adhd-hund:



vad enkelt allt vore. bara äta, chilla och mysa. inga stora existensiella kriser.


insomnia och eskapism

försökte sova men ångesten var för stark. uppgivenhet och dessa (tvångs?)tankar kring hur jag ska ta mitt liv. vet inte ens varför jag tänker på det så ofta. det är ju inte så att jag kommer sätta tanken i handling. ser bara inget lösning. tänker kallt och logiskt att det är nog döden som återstår. 
 i alla fall: till slut gick jag in till köket och hämtade kakor. hade en inre dialog innan. vill ju inte blir fetare, me stod inte ut.  tänkte att sockret kanske skulle dämpa. men kände mig lika nere som innan jag moffat i mig kalorierna. samt självförakt; den begynnande fetman gör mig inte direkt mer älskvärd. brände mig på armen med en cigg. fet. ful. fet. ful. till slut gjorde jag tyvärr det som jag lyckats hålla mig ifrån mer än en vecka: kräktes. lite lättnad efteråt. kontroll. vägde mig. försökte sova igen. men gav nyss upp. klockan är snart fyra på morgonen, det blir antagligen ingen sömn inatt. är för orolig. dessutom har jag myrkrypingar i benen. väldigt konstigt.

whatever. när det känns så här har man egentligen ingenting att förlora. jag bryr mig inte om mig själv överhuvudtaget. farligt. men det som gör att jag inte ger mig hän i destruktivitete är min familj. alla som bryr sig. jobbigt att jag måste ta hand om mig själv när det skulle vara enklare att skita i allt. men jag älskar min familj.

ångrar egentligen inte att jag spydde. bara jag inte fastnar i det igen. det får bara vara en nödlösning. däremot var det dumt att bränna mig på armen. men bränt mig så högt upp på armen. så våtdräkten täcker det värsta när jag är simlärare.

strategier... borde hitta andra strategier. men ingenting är effektivt. bara det som är destruktivt. synd. kanske kan jag komma igång med träningen igen. känner mig svimfärdig hela tiden, jag tror det är ångesten. det har gjort att jag inte kunnat träna. men kanske jag orkar promenera en del i frankrike.

fan vad jag är stressad! så himla onödigt att vara stressad för småsaker! som att jag måste packa färdigt, städa lägenheten eftersom min vän ska bo i den när jag är borta samt jobba två timmar. jag hinner! men hade varit lättare om jag fått lite sömn.

tagit laxerande så magen är hyfsat platt. ska försöka lära mig att andas med magen. vågar nog fokusera på den nu när den är platt.

faaaasen vad jag svamlar. je m'excuse. men det är skönt att skriva, en accepterad flykt. till och med kreativ. well nu blev det svammel igen. nej, ska kedjeröka och försöka fokusera på nån bok.

04:02

det vore mysigt om min lilla hund kom hit och la sig vid mig. hon brukar ligga på min mage. men hon föredrar oftast att sova vid pappa. tror att det är för att han har sån ro i sömnen. rör sig ingenting. min lilla hund ligger gärna nära en och sover, men är rädd för att bli mosad ;). lilla plutten.

undrar hur många cigg jag rökt idag. måste blivit två paket nästan... dumt att slösa mina få slantar på cigg. haha, mycket som jag konstaterar är dumt. mycket konstaterande och lite mothandlingar. har aldrig försökt sluta röka. vet att jag inte skulle orka. är inte tillräckligt motiverad och är hemskt fysist beroende. trots att jag toksnusar när jag flyger så springer jag ut med min väska när jag landat för att röka.

träffade många fransmän på kthfesten. de var lite jobbiga men det var kul att prata franska. hur som helst, de hade alla precis slutat röka. fransmän liksom!!? hallå, vart är världen på väg. något land kan väl fortfarande vara lite sådär charmigt dekadent?! alla är så himla VETTIGA. och fräscha. undrar hur man blir vettig? det måste nog komma innifrån. jag är nog den ovettigaste människan jag känner till, haha. och ganska ofräsh.

jag och helena konstaterade att vi är lite ofräscha. inte sådär tjejiga och superhygieniska och ganska så karaktärslösa och liksom "för mycket". röker för mycket, skrattar för högt osv. jag gillar det med helena, att hon är lika ofräsh som jag alltså. haha.

gud, vad fan skriver jag om? wops nu har det gått ännu en kvart. kaffe? hmmmm. damn, är så jädra trött.

04:55

jag har tänkt på en sak. när folk beskriver hur jag ser ut säger de ofta att jag ser "personlig ut". hur fasen ska man tolka det? är det ett fint sätt att säga att jag är ful? fast jag har ifs gansa galet hår. kanske är det som de menar. något annat störande är att jag måste visa leg ÖVERALLT. det har till och med hänt TVÅ gånger när jag skulle köpa energidryck (15 års åldersgräns). hallå, alltså tror de att jag är 14 eller under! en gång när jag glömt mitt leg frågade jag pappa "ser jag ut som ett barn eller?". pappa "ja". haha. svar på tal.

skulle köpa cigg vid en liten kiosk vid jobbet. turken där sa att det var ok fast jag inte hade leg men "han fattade att jag knappast var över 17". nästa gång jag gick dit tog jag med leg för att visa honom. han blev typ helt chockad "86:a?!! neeej du skojar. 86:a!". sen sa han att jag "gjort bra jobb" och att jag skulle hålla mig så. sen friade han. (jag avböjde).

fast jag ser rätt sliten ut (tycker jag). alltså ser jag typ ut som en sliten tolvåring eller nåt. jag tror inte det är en najs look. äh haha jag vet inte.

stå ut


                    

jag måste fortsätta leva på autopilot. tankar som att eländet aldrig tar slut, måste jag försöka ignorera. som kerstin säkert skulle säga; det är klart att det kan bli bra. jag måste försöka tänka så, även om känslan är den motsatta, (jag är värdelös / smärtan kommer aldrig att ta slut/jagär bara en belastning / hur ska jag orka en dag till? etc).

autopilot autopilot autopilot. om inte för min egen skull, så åtminstone för min omgivnings skull. även om jag aldrig kommer någonstans här i livet, så existerar jag i alla fall, och det är ju.....nåt? skulle bli hemskt jobbigt för mamma om jag gav upp. så jag får väl fortsätta stå ut (känns som att det i slutändan är det allt handlar om).


dvala och myller, plågsamma paradoxer and who the fuck cares?

                    

jag försöker glädja mig åt att jag inte hetsåt igår (men jag åt tre kvällsmackor och är knappast mindre fet idag). jag försöker glädja mig åt att jag vågade ut i nattvimmlet igår (men det sedvanliga leendet och sociala hyperaktiviteten är sedvanligt ansträngande och...skriker osäkerhet och smärta). jag försöker glädja mig åt att jag lyckats övertala M Magasin att göra ett reportage med min moster (men känner mig lika okompetent och värdelös som vanligt). jag försöker glädja mig åt att jag ska till södra frankrike på tisdag (men oroar mig för att jag ska hetsäta upp föräldrarnas godsaker på natten samt att mamma ska dricka för mycket).

jag försöker även inse att min vikt inte är detsamma som mitt värde som människa och min rätt att existera. det är nog det svåraste.

jag har ångest, men det är en självklarhet. mörkret är förutsägbart. livet är vagt.


17:55

jag hoppas att jag får ro till att läsa i frankrike. jag älskar att läsa men det är inte ofta jag känner mig lugn nog. men il faut profiter a l'occasion, när jag väl är i perfekt läs-stämning kan jag plöja böcker.

dessa böcker är nerpackade (de är noga utvalda eftersom jag bara ska ha med mig handdbaggage):
-Atlas över mänsklighetens historia (en bok med fakta om allt viktigt som hänt sedan neandertalarna fram till nu. mesopotanien, jesu födelse, alla krig, samtiden med mera. ni fattar nog.)
-Biographie de la faim, Amèlie Nothomb (ska läsa om den, den är vacker)
-Ensemble, c'est tout, Anna Gavalda (ska läsa om)
-The movable feast, Ernst Hemingway (om hans ungdom i Paris)
-Doktor Glas, Hjalmar Söderberg (ska läsa om)
-Svenska skrivregler, svenska språknämnden (ja hehe, lite nördigt, jag vet)
-Flickor med ADHD, kommer inte ihåg namnet på författaren
+två böcker till av Nothomb. kommer ite ihåg vad de heter och de är nerpackade

hoppas jag får lite ro till läsning. för övrigt har jag formbröd i ugnen. mina specialare med många olika frön. ska ge ett ut av dem till anna på beroendemottagningen imorgon tänkte jag. hon slutar jobba där nästa vecka nämligen. oj, måste kolla brödet nu.

vinna mot monstret

                   

nej det här går inte! galen ångest över senaste veckornas hetsätning. bilringarna. hur låren känns. vikten. allt. äckligt. jag får ta till drastiska medel (jag vet, det är dumt, men känner mig maktlös och panikslagen). fruktfasta. alla frukter och grönsaker förutom banan och avokado (pga deras höga kcalinnehåll) är tillåtna. nu har vi bara ett äpple och ett päron hemma. men får väl bli gurka och tomat resten av helgen. ska försöka frukt&grönskaksfasta tors,fre,lör,sön. nej, förresten, ska äta middag med brorsan på lördag och äta med moster på söndag...problematiskt. hm. får se hur jag gör med det. hur som helst, om jag inte måste äta pga mitt sällskap så blir det endast frukt och grönsaker. och så fort jag känner mig svag så får jag väl helt enkelt möta djävulen och kliv på vågen, se fanskapssiffrorna och därmed förhoppningsvis tappa aptiten.


15:25

jag undrar hur jag ska göra med lyrican. mår så dåligt utan den, även om den hjälper föga så är den tyvärr beroendeframkallande och utan den får jag abstinens av något slag. men aptiten ökar avsevärt. jag får helt enkelt vara starkare än kemikalierna. än så länge i alla fall. längre fram kanske jag kan trappa ner den. förhoppningsvis.


15:36

just nu är min blogg rätt mörk och jag kanske inte skriver så konstruktivt. om ni känner er triggade av mitt sätt att skriva om mat och vikt just nu, vill jag absolut att ni ska låta bli att läsa. jag vet inte riktigt vilka ni är som läser eller varför, men ser på min statistik att det är en del. snälla, sluta läs om det hämmar era friska tankar. jag känner ändå att jag vill vara ärlig i hur jag tänker och känner i bloggen. göra mig av med lite avgaser.

mon chaos intérieur


                   
missade min tid på beroendemottagningen idag eftersom jag hetsåt hela natten, sov sockerkomasömn och pappsen glömde att väcka flickan som kan sova ett millenium. men fick tag på anna (sjuksköterskan) och som vanligt så blev hon inte arg. eh, hon har ett stoooort tålamod med min tendens att missa tider. hon berättad en tråkig grej; hon ska sluta. på måndag blir sista gången jag går hos henne. känns lite ledsamt, för jag tycker hemskt mycket om henne. hon har så himla varm utstrålning och visat att hon brytt sig på många sätt och vis.
jag tror jag ska baka mitt fabulösa formbröd till henne. eller är det roligare att få småkakor? kanske bakar både och.

annars: jämna plågor. haha, sån jäkla nihilist jag är nowadays. förlåt. nej just det, skall icke missbruka ordet förlåt ;). summa summarum: fetare än igår och fetare lär jag bli. ska verkligen försöka kämpa emot inatt i alla fall.

ska till gymmet med moster vid fyra. usch, hatar alla speglar som finns där.

(et la mort est devenue une obsession.
je prends refuge dans le mauvais sens.
comment puis-je supporter?

je suis une erreur. je suis impuissant.
même si tu existes, Dieu,
pourquoi avez-vous l'humour si mauvais?)

plufstrollet/sliten tolvåring-look/fet fadäs/svullo med jordekorrekinder unt so weiter

FET. jag hatar det! jag vill inte se ut så här. fan. dessutom är mitt ansikte uppsvullet fastän det inte blivit så mycket kräkning. när går det över? nån som vet? eller har jag alltid haft så här plufsigt ansikte? kanske gått upp mycket mer än vad jag befarat. jag orkar inte se ut så här! det är så betungande. vill gömma mig och aldrig visa mig igen.


random shit

något helt random; jag har blivit marknadsassistent åt en operasångerska. det är sant :S än så länge suger jag.

edit: hjälper moster lite med pr för hennes operasalong. men det lät coolare som jag skrev ovan.  ;)


och jag skäms som en hund. en fet byracka.

                    
                    
nu MÅSTE jag verkligen ta mig ur hetsätningen. innan jag är lika fet som som för ett halvår sen. och det går snabbt. nån vecka till så är jag där...

                                                   FOKUS NU MATILDA!

ska inte fasta. inte skriva kalorischema. bara fokus på att inte hetsa. undvika livsmedel som triggar mig. kan bli lite svårt nu när jag lovat några vänner att äta pannkakor med dem ikväll. men det ska nog gå vägen om jag bestämmer mig för antal pannkakor innan. vill inte riskera hets genom att äta nåt kvällsmål efter att jag träffat mina vänner. så får antagligen somna hungrig. but that's life. b a r a  j a g  i n t e  h e t s a r!

det är nätterna som är svåra. då alla andra somnat, jag är fortfarande sömnlös ångestladdad och deppig. men måste stå ut med det, att bli fetare kommer knappast hjälpa mig ur deppet.

något som är lite positivt (?) är att jag inte spytt så mycket senaste veckan (blivit fetare istället). samt att jag inte vägt mig så frenetiskt frekvent som vanligt (vågar inte se sanningen i vitögat). kommer nog inte våga väga mig förrän jag varit hetsfri i några dagar.

livet suger verkigen. men ska inte göra saken värre genom att bli fet!!!! FOKUS!


ett samtal på psyk

haha. var på samtal hos kerstin idag. jag pratade om hetsätningen:
jag: jamen alltså om jag går upp tio kilo kommer jag bli ännu mer deppig. desperat. göra vad som helst för att gå ner.
kerstin: som vaddå?
jag: jag skulle skita totalt i drogfriheten jag byggt upp och köpa amfetamin
kerstin: jamen om du nu har adhd kommer du ju få svagt amfetamin! ritalina eller liknande. *tröstande min* 

haha, var lite "fel" att uppmuntra en amfetaminlängtan, men lite roligt :)


på slutet när vi gjorde avslappningsövning:
kerstin: känn fötterna på vadhetere, jorden höll jag på att säga. nej, känn fötterna mot golvet. känn låren mot stolen.
jag: ehm kan vi undvika fokus på kroppsdelar? lite jobbigt med hur låren känns och så...
kerstin: ja vi struntar i det där. eh. dra ner axlarna och känn hur TUNG du är i stolen. TYNGDEN. nej oj, det blev ju fel...

misstolka mig inte. kerstin är jättebra. men ibland blir det komiskt ;)


när jag skulle gå föll jag in i ovanan att ursäkta mig för mkt:
jag: hejdå och förlåt för att jag var så hysterisk i telefonen.
kerstin: du nu SKIPPAR vi allt förlåt, okej?
jag: oj okej, förlåt. nej inte förlåt eeeeeh. förlåt? nej. hejdå!


för övrigt har jag just hetsätit och närmar mig gränsen för grav fetma. adieu.


döden

jag vill ju inte dö. så varför kan jag inte sluta tänka på döden? varje dag dessa skrämmande tankar om att det inte finns en annan utväg än döden. samtidigt vill jag ju leva! förstår ni vad jag menar? det är så paradoxalt. vad innebär det?

jag är så trött på det

jag vill göra något åt mammas alkoholberoende men når inte fram till henne. jag är fruktansvärt trött på det här. om jag TVINGAS bo med mina föräldrar, då tycker jag att hon kan skärpa till sig. hennes beteende när hon dricker är inte ok. jag orkar inte med det. speciellt inte när jag mår så här.

pratat mycket med pappa om det här på senaste tiden. han är också feed up with it. jag har pratat med mamma om det här hur många gånger som helst, men hon vägrar förändras.

om ungefär en vecka ska jag resa iväg med föräldrarna. ska bli skönt, behöver verkligen ljuset. men är även orolig att mammas alkoholvanor kommer förstöra mycket.

vad fan ska jag göra?!

funderar och funderar på hur jag ska ta mig vidare. hösten är snart vinter och depressionen kommer inte bli mildare av det direkt. måste hejda den här utvecklingen innan jag inte känner att jag står ut längre. eller jag känner ju redan nu att jag inte står ut, men så kan man inte känna hur länge som helst innan man gör någåt åt det. och om man inte har en plan så kommer den handlingen endast vara impulsiv och knappast åt en positiv riktning. 

hur länge orkar man? jag kan inte fortsätta hantera allt med hetsätningen. hetsäter varje dag sedan kanske två veckor. nu spyr jag inte ens varje gång. jag går upp i vikt. vågar inte ens väga mig för att veta hur mycket.  vill inte att det ska bli som så många gånger förr. att jag försöker självmedecinera depressionen med mat och skjuta upp i vikt. vet att jag knappt står ut med mig själv när jag gått upp fem kilo i vikt snabbt. för att inte tala om tio kilo. självhatet förgör. jag kommer bli desperat och kanske till och med börjar knarka för att snabbt gå ner. faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. jag orkar inte med livet! vad ska jag göra?

jag tänker och tänker men vet inte hur jag ska komma ur det här!! ska jag be om att gå oftare på psyk? ska jag testa ny antideppmedecin? vad ska jag göra?!!!!!

diagnoser, identitet - då, nu och sen.

jag försöker förstå varför allt har blivit så mycket värre. även om depression och ångest funnits bakomliggande i somras, så var det inte så här illa. jag hade något slags hopp ändå. men nu helt plötsligt har jag tappat livsgnistan och allt gör så förbannat ont. även ångesten är mer intensiv. extremt intensiv vissa dagar. varför helt plötsligt? eller har det krypit på utan att jag direkt uppmarksammat det, för att sedan till slut inte kunnat förnekas? gud, så komplicerat jag uttrycker mig. ni fattar nog ingenting. men jag skriver i och för sig främst för min egen skull. för att jag når det väsentliga lättare när jag skriver. annars brukar jag mest vilja fly. i skriften flyr jag aldrig.

nästan så att man börjar tro att man är bipolär. inte för att jag haft direkt maniska perioder. nej, det har jag inte även om jag kan bli lite hypomanisk ibland. men det är nog drivet av ångest, flyktbehov och mitt behov att hålla upp fasaden som spralliga matilda. spralligheten ligger, eller snarare låg, i min personlighet.

vad är personlighet och vad är diagnos? är jag vimsig som person, eller har jag adhd? är jag en känslig person som lätt faller men även försöker flyga allt för högt, är det min personlighet eller tecken på bipoläritet? är jag bara traumatiserad? men nej, jag mådde dåligt redan innan jag blev utsatt för hemskheter. hur mycket påverkar medecinerna min personlighet? jag har läst att man ka få personlighetsförändringar av bland annat lyrica. hur mycket påverkar ätstörningarna mig som person? jag svälter i perioder, för att sedan äta som en tok. svälten borde ju göra mig mer ledsen och orolig, eller? ja, självklart.

så många frågor kring allt. hur det blev så här, hur jag blev sån här om jag nu egentligen är så här. oj, vad förvirrande allting blev i denna text haha.

för att återgå till det jag skrev om först. varför är jag så oerhårt nedstämd just nu? kommer att det gå över och hur snart i så fall? för jag är rädd vad det här måendet kommer resultera i.

(ha överseende med att till och med rubriken blev invecklad ;)

revolt

haha, kan den här bloggen bli deppigare?!

jag ska inte överösa er med ååååååååångest och smäääääääärtaaaaa för tillfället. jag måste fundera ut saker. jag måste hitta min strategi. så länge får ni några bilder, som påminner än om att livet är vackert på många sätt och vis:



dead end

                     

17:20

jag vill inte alls träffa vänner eller dansa. jag vill inte nåt. jag är inne i ett tomt mörker. ingenting betyder och jag vill bara gråta. innerlig molande sorg. varför? precis allt är grått, tomt och meningslöst. samtidigt blir jag jagad av nåt krypande och vill fly. men vart? jag ka inte hoppa ur mig själv och mitt mörker. och det där som kryper och attackerar finns inuti mig. dead end.

18:02

ägnade en halvtimme åt att sminka mig bara för att börja tokgråta. maskara och glittrig svart ögonskugga över hela ansiktet. ett tragiskt litet plåster över såret på kinden jag inte kan sluta pilla sönder. party!


18:31

när jag mår så här dåligt och ska iväg och festa, då festar jag dekadent. all in. men nu har jag ju beslutat mig att vara moderat med alkohol och främst ta hand om mitt psyke. det blir svårt. man kommer ingenstans på att fly in i dimman, varken alkoholdimman eller drogdimman. men jag känner mig så fast. jag måste vara klok och det innebär att jag är fast. fast i det som är jag. det gör mig ledsen att det mest fundementla i livet, jaget, är det som skrämmer mig mest.


19:08

ska snart iväg. vill mest av allt att någon ska hålla om mig. jag vill ha någon som är nära och trygg. åh vad jag skulle vilja ha någon sådan. jag har i och för sig några få men fina vänner, men något jag gått miste om i livet är kärleken. den har aldrig funkat för mig. ja, det är sant: jag är 24 år och har aldrig varit i ett seriöst förhållande. bara en massa krångliga eller destruktiva eller flyktiga eller komplicerade försök till förhållanden. nej, det ska inte bli ett utlägg om det just nu. ska välja skor. bonne soirée!

och mimmi, hör gärna av dig. tänker på dig och undrar hur du mår. hoppas du får en fin fredagskväll. hälsa simon :)

klubbhybris & ekorrspuffigt nylle

                     

somnade till slut framåt fyrasnåret inatt (imorse). men var "tvungen" att hetsäta och kräkas först... för att lugna ner ångestmonstret. ser uppsvullen och rödögd ut idag. but thats old news.

om jag inte hetsätit&kräkts hade jag nog gått ner. men gått upp istället. dålig utveckling. har gått upp i vikt tre dagar i rad och det är inte längre 54,0 på displayen, utan 55,5. det ger mig ångest, men fasen allt ger mig ju ångest just, så det är väl ingen större grej :/

jag vet inte vad jag gett mig in på men ska till södra teatern ikväll med smålänska flickorna. men jag har sagt att jag mår lite halvdant och får se hur länge jag orkar. ska även hem tidigt eftersom jag ska ha simlektion imorgon. jag håller på att freaka ut över mitt dumdristiga alternativt kloka beslut. hur ska jag klara av att gå på klubb med denna panikångest?!!! men de är extremt omtänksamma och förstående tjejer som varit med om en hel del (minst sagt), så de fattar nog om jag får ett ryck och drar hem. eller jag vet att de fattar. men just för att de är så otroligt omtänksamma kommer de insistera på att följa mig hem. vill ju inte att de ska avsluta kvällen i förtid för att jag är ett psykfall.

shit. borde tackat nej. men jag måste bryta isolationen och motarbeta depressionen.

aaaaah. shit. borde tackat nej!

lugn lugn matilda. det fixar sig. bara att hälla i sig massa theralen och försöka ta ngra djupa andetag. måste i alla fall försöka. jag vill ju inte leva så här isolerat! jag vill inte låta ångesten styra!


för övrigt är allt jättejobbigt med mamma just nu. men orkar inte ens skriva om det. orkar inte låta henne få ännu mer utrymme i min hjärna.

kerstin ska ringa idag. hoppas hon gör det. hoppas hon inte är trött på mig. jag vet att jag kommer be om ursäkt igen för igår. fattar inte varför jag hela tiden känner att jag måste ursäkta mig. jag är fånig. men rädslan att bli övergiven och illa omtyckt är så stor.

skriver mer sen. kram!

12:49

katten också. det var osedvanligt korkat att tacka ja till att gå ut. hey, i'm dying over here. lets go clubbin'. smart.


still just a rat in a cage



it hurts man

hur överleva en av de värsta ångest och depressions-svackorna jag haft utan att hamna på låst avdelning? efter en oändligt lång dag på mottagningen blev slutliga kommentaren att jag borde vara på sjukhus. men jag vill inte. belai på beroendemottagningen förstod mig, kerstin kasnke förstod mig -är inte riktigt säker. jag berättade ett ut av skälen till att jag inte vill dit. men det finns fler skäl; till exempel vill jag inte oroa mamma. min mamma skulle inte ta det på rätt sätt. dessutom skulle hennes alkoholmissbruk eskalera. det skulle vara förödande för både henne och pappa. hon är inne i en fas då drickandet trappats upp, nu FÅR det inte bli värre. det har jag sagt till henne även om hon inte lyssnar.

i alla fall: efter att jag väntat två timmar på beroendemottagningenför att psykmottagningen skulle ringa tillbaka till beroende fick jag varken akut läkartid eller nån lösning. kände mig otrygg och övergiven. kerstin ringde när jag var på väg hem. jag grät och kände mig rådlös. kerstin var nog en aning rådlös hon med. efter ett samtal som inte gav så mkt mer än att jag var hysterisk avslutade kerstin med orden: lova att du inte ger upp (knarkar ner mig). men fan jag kunde inte lova. jag ville inte ljuga.

ringde tillbaka fem min. senare och sa förlåt för att jag var "elak". ja, jag använde det ordet. menade väl mest att jag varit hysterisk och omöjlig. och att jag inte kunde lova men försöka kämpa.

hon sa även att jag skulle ringa noateamet om det blev svårt. pratade nyss med samme man som igår på noateamet. han heter björn och är snäll. nu är det bara nån timme kvar av den här jävla dagen sen blir det mängder med propavan,theralen och atarax. för om jag inte för sova i natt blir jag tokig.

gråter hela tiden. livet gör så jävla ont.



00: 16

ångesten hart minskat lite. men kan inte sluta gråta. satte på musik men klarade inte av hur melankolin fullständigt tog över. satte på teven men allt ger mig obehag. det handlar om våldtäckter och våld. om den ytliga världen. om det mörka och tragiska. och det glättiga, vilket nästan stör mig lika mycket.

helena ringde. hon ville ha med mig på karaokekväll imorgon. det kommer inte funka. men jag skulle vilja ha lite kul. önskar att det här släpper snart. isolerar mig mer än vanligt.

FAN VAD JAG KLAGAR, MAN BLIR JU LITE TRÖTT PÅ SIG SJÄLV.

äh.





ge mig råd ang. ångestdämpande psykofarmaka tack!

jag har en fråga till eventuella läsare:

jag har provat de flesta ångestdämpande medeciner och känner mig rådvill. har ni några förslag på psykofarmaka som dämpar ångest, som inte är narkotikaklassar eller ger viktuppgång som biverkan? dessa meds har jag nu mot ångest: theralen & atarax. (lergigan ger mig myrkryppningar, så föreslå inte det. vill som sagt inte heller ta viktökande meds som tex zyprexa, miazerin osv).

tack på förhand!

någon som har ringt?

är det någon av er som har ringt nåt hjälpnummer ngn gång? typ jourhavande präst/medmänniska osv? är det bra? hur funkade samtalet? jag överväger det stark. har haft så mörka tankar på sistone. dödsångest och psykbryt var kväll.

panikångesten

har sån panikångest. ångesten har varit förhållandevis ok i ett dygn men nu är det riktigt jobbigt igen. är så nära till att hyperventligera men har gjort andningsövningar. var tvungen att gå till affären nyss och jag trodde verkligen jag skulle tuppa av när jag stod i kön. benen höll på att vika sig pga att paniken var skyhög. skönt iafl att jag vet vad det är, lättare att hantera "nu dör jag"-känslorna då. faaaaan, tidigare har jag främst haft panikångest i och med avgiftningar men nu har jag haft problem med det i flera veckor av en oförklarlig anledning. blir rädd att det kommer bli som på en blogg jag läser, där tjejen haft panikångest dagligen i tio år. jag är skiträdd. orkar inte med ångesten längre! står inte ut!!!! vad ska jag göra? tror knappast att läkaren skriver ut benso, men det är ju det enda som hjälper. fan.


mama, don't preach

                     

gud vad jag hatar när mamma blir för full. hon sluddrar lite, upprepar saker ho sagt bara nån minut tidigare och kan bli plötsligt aggressiv. idag gick hon på mig hårt om en grej som inte har med henne att göra (tendens att lägga sig i ALLT). man vet aldrig när tjatet plötsligt ska bli aggressivt. det blev det ikväll. det är jobbigt att orka med det när man från början har ångest. och att argumentera med henne är att som argumentera med en vägg. vad jag än säger, hur jag än säger saker. tröttsamt.

annars har jag dumt nog köpt ett par söta skor idag. well, de var inte dyra och jag shoppar aldrig nuförtiden. har även varit på psykoterapisamtal. psykologen och jag kom överens om att vi väntar med psykoterapi nu när jag har en sån bra och förtroendefull kontakt med kerstin på öppenvården. sen är det bara att ringa när/om det blir aktuellt.

övertrött men stressad. det är så det brukar vara på natten för mig. hoppas på ok sömn och inga mardrömmar. känner mig även irriterad. beror nog på hunger. äter för lite och jag vet att det är dumt. allt är smått kaotiskt och då blir ätstörningen starkare. och jag låter den bli det. ja, jag är väl ett stolpskott men jag vet inte hur jag ska hantera allt. ironiskt att jag på ett sätt accepterar att ätstörningen blir starkare när jag nyligen skrivit ett blogginlägg om att jag vill bekämpa den. men jag är iafl medveten. även om jag äter lite och känner mig tjock så har jag inte kräkts på tre dagar och försöker ta mig tillbaka till verkligheten när jag tror jag är överviktig.

imorgon ska jag till kerstin. hon ringde upp mig igår eftersom jag lämnat ett panikartat meddelande på hennes telefon i fredags. sa som det var. hon lät lite frånvarande och trött. trött på mig. men det är väl inbillning? jag vet inte. jag är alltid så rädd att människor ska tröttna på mig, tycka jag är irriterande och löjlig. och jag feltolkar nog ofta. tror att folk är mer negativt inställda till mig än de egentligen är. eller jag vet inte. men tror det.

för trött för att skriva en vettig text.

godnatt!


dans mes rêveries, je me sens bien

                    
                      
                     
                     
                    

jag saknar paris! försöker tänka på vackra parisminnen när livet känns föfärligt. nån gång kanske jag får må bra, bo i paris, vara ihop med en osliskig vacker fransman med slitna kläder och djupbruna ögon. nån gång kanske jag börjar dagen i paris med en cafe crème och en liten pain du chocolat helt utan ångest.

nu ska jag sluta fantisera! ska snart iväg till psykoterapi. lite läskigt men spännande.

(låt detta vara dagen då ångesten ger med sig!)

j'espère que cette semaine sera meilleure que la précédente...

                                                                     
inte mycket sömn i natt. jisses, har sån hjärtklappning! är speedad men supertrött. rösten darrade när jag skulle ringa ett samtal i morse. jävla röst! hoppas att det inte blir så på simlektionerna jag ska hålla idag. men det gick bra i lördags och då kan det fasen gå bra idag. men har man en gång haft panikbryt på en simlektion blir man rädd inför varje lektion: kommer jag bryta ihop och göra bort mig? jag ska inte tänka så! det kan bli en självuppfyllande profetia.

ska sortera kläder nu. har fasansfullt mycket kläder och en del ska till klädisamling imorgon. det här fick bli ett slentriantråkigt inlägg. well well.

il est question de contrôle. bien sûr.


                      

nyss fixat dosetten för veckan medeciner. man kan tro att jag är ett riktigt pykfall (öhm, det är jag ju haha) alternativt är Gertrud 89 vårar. nåväl, är väldigt bra med dosetter när man är så virrig som jag. men om min virrighet beror på ADHD verkar vara tveksamt. psykologen har antytt att jag har de flesta symptom. men i min barndom finns det ett essentiellt adhd-symptom som fattas; uppmärksamhetsbrist. klarat mig genom grundskolan med utmärkta betyg och ingen lärare har nånsin noterat att jag skulle ha problem med koncentrationen.

trots att jag svalt igenom högstadiet la jag stor vikt vid att få perfekta betyg. och det fick jag. i gymasiet med. gud, att jag orkade! jag mådde ju apdåligt. om jag ändå hade samma disciplin nuförtiden...

i kaos strävar människan efter ordning. jag har fyllt i kalendern, gjort listor, fixat med dosetten osv hela kvällen.                            

                                          J  A G  V I L L  F Å  K O N T R O L L


(det har alltid handlat om just det; ironiskt nog själva antitesen till mitt liv och mina känslor)

ambivalens, mitt fulaste andranamn

nyss kändes det som att jag för första gången på länge läääääääääänge fick en plötslig motivation till att ta tag i mitt abslout största problem; ätstörningen. jag har låtit det pågå för länge, mest för att det är det sättet att leva jag känner till. och för att ätstörningen är så jävla lömsk.  "vill bli smal, vill bli smaaaaaaaaal ngon jävla gång". men det gäller att försöka intala sig själv att just det där smalhetsbesattheten inte är något MATILDA står för och värdesätter högst, utan är symptom på ätstörningen. det är verkligen inte lätt att försöka intala sig detta. att försöka ställa om hjärnan till något som känns främmade. att jag egentligen inte är så tjock och att även om jag skulle vara lite mullig så är väl det okej.

de senaste dagarna har jag haft skyhög ångest och det har självklart gått ut över maten. har spytt 2-3 grr per dag. mina spottkörtlar är ständigt svullna vilket gör mitt ansikte svullet. mina blodkärl i ögonen har spruckit och det gör att jag ser så jävla ofräsch ut. trodde först att jag var så rödögd just nu eftersom jag börjat gråta titt som tätt. men har nu märkt att jag får ont i ögonen när jag spyr och att de blir mkt rödare efteråt. mina tänder mår nog inte bra och hjärtklappning är mitt mellan-namn. men hjärtklappnigen beror nog ifs på ångesten också. men pulsen efter jag spytt är inte att leka med, känns som att hjärtat ska skutta ut ur bröstet.

fastän jag svälter typ hela tiden går jag inte ner i vikt. jag överäter då och då men spyr alltid upp det. är KONSTANT hungrig och yr för det mesta. värt det? knappast... jag har visserligen gått ner sex kilo på ngra månader, men det är ju ingenting egentligen. fast jag kämpat som fan. jag tror min kropp har tappat sin naturliga rytm, sin biologika balans. den vet inte vad den ska tro? jaha du, matilda, svält, jamen då får vi skära ner på förbränning. oj här kommer massa kalorier helt plötsligt! de måste vi lagra som äckligt fett på din kropp eftersom man aldrig vet när det kommer näring nästa gång.

så dumt.

jag har alltid insett att ätstörningen inte är bra. i tio år har jag vetat det och ändå har jag inte blivit frisk! det äger något om den här jävla sjukdomen. den är så jäkla klurig. den manipulerar din verklighetsuppfattning så att du får svårt att ens hitta motivation till att kämpa eftersom man har en sådan viktfobi. och bara för att du verkligen försöker bli frisk är det inte säkert att du lyckas. att försöka bli frisk från anorexi ledde till någon form av bulimi. att bli frisk från "någon form av bulimi" lyckades inte det heller. tablettmissbruk kom in i bilden och sedan en massa annan ren sk*t. depressionen och ångesten blev värre efter allt som hände och ätstörningen blev ju såklart jättestark då. har faktiskt inte orkat ta tag i den eftersom det varit s mkt annat.

jag vet inte om jag är redo egetligen. eller jag har hittat viljan till förändring. men skulle jag klara av det enorma arbete som jag VET krävs när allt är så labilt i allmänhet just nu?

jag tror inte folk om inte är ätstörda eller insatta verklige fattar vilket stort jobb det är att bli frist från en ätstörning. hur komplex den är och hur många komponenter som finns. det blir ju inte lättare av att man varit sjuk i ett decennium... men å andra sidan, det kommer KNAPPAST bli lättare ju fler år jag skjuter upp det.

alltså jag är faktiskt så förbannat trött på ätstörningen. så less. känns som att jag måste "passa på" att ta tag i det här när väl motivationen finns. men det är bara så mkt nu. hösten har börjat med stark nedstämdhet, ångest o panikattacker. jag gör en adhd-utredning, ska på möte ang. psykoterapi, jag har börjat jobba lite smått vilket stressar mig orealistiskt mycket.

åh, hur ska jag göra? jag vill inte "börja smått" lite halvhjärtat och halvfegt med att bli frisk. för jag VET att man inte kan bli frisk från en ättörning genom att kompromissa med den. jag vill satsa fullt ut om jag ska göra det... haha, jag är så "allt eller inget". men jag vill ju lyckas om jag väl försöker. jag vet att om jag började smått så skulle jag inom kort tid vara tillbaka där jag började. för ätstörnigen skulle hela tiden säga "jamen, satsa smått var det ju. du behöver inte äta middag ikväll om du gör det imorgon", och så skulle det blir varje dag...

gud, jag får fundera vidare på det här ngn annan gång. kanske ska ta upp det med kerstin. ja, det ska jag nog göra.

och linda; vad gullig du är som bryr dig. tack! nej, jag ska inte ge upp. men det har varit nära flera dagar denna vecka för den har varit outhärdlig. men fick lite hopp i dag eftersom jag inte hade lika mkt panikångest. skönt!

godnatt!

ett krig

jag är sååå nära att ge upp. varje sekund är ett krig. orden räcker inte till för att beskriva hur hopplöst allt är, hur hopplös jag är. allt det där att uppskatta vad man har, ta hand om sig själv, kämpa på, rycka upp sig ter sig som fullkomligt meningslösa banaliteter utan innebörd då psyket är så här. HUR? om jag kunde skulle jag fan EMBRACE LIFE och allt det där. men ta bort den här jävla paniken och mörka tankarna först tack!!!!!!!!!!

jag orkar inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! någonting hemskt kommer hända snart om jag inte får en paus från detta helvete.











snart ger jag upp.

i'm loosing it



                  

FAN JAG ORKAR INTE MER! panikångest i stort sett dygnet runt. vad är det som händer? hur kommer det att jag så totalt tappar fotfästet helt plötsligt?! jag trodde att när jag väl började gråta (har inte kunnat gråta på många många månader) så skulle allting bli lite lättare. lite lugnare. men det är tydligen tvärt om. panikgråt bladas med panikångest. panikattacker när jag är i affären får att köpa cigg.

varit hos kerstin igår och adhd-psykologen idag. kerstin är snäll men det så klart svårt att hjälpa någon som inte ser något hopp. "du kan ju promenera", "du kan ju spela piano", "motionera". MEN JAG PALLAR JU INTE FÖR VÄRLDEN KÄNNS SÅ TRÅNG OCH ATTACKERAR MIG. grät mig igenom adhd-utredningssamtalet. whatever.

är skräcklslagen inför simjobb på lördag. hade simjobb i måndags och det blev en otrolig fadäs. det är inte så lätt att få fason på ungarna när paniken finns i bakrunden. det värsta är nog föräldrarna som är där och kollar. känner mig så dålig. dålig dålig dålig.

dessutom ska jag även på ett dopjobb på lörd. efter simlektionerna. ska hjälpa till, servera med mera hos en mkt "fin" familj. har aldrig träffat dem, men de är bekanta till en bekant. östermamlmsfamilj som vill ha det perfekt på sitt dop och där kommer klumpiga neurotiska matilda in i bilden. hur faaaaaan ska jag klara det. jag bryter ju ihop varannan sekund...

skärp dig skärp dig, FAN SKÄRP DIG, skriks det i mitt huvud. men hur?! jag måste fokusera nu. keep it together woman!

ska fokusera på det viktigaste:
-inte ta droger
-inte kräkas
-inte hetsäta
-gå på alla möten
-gå på alla jobb
-ta mig ut ur mitt rum varje dag, även då jag inte har ngt inplanerat.

har ni något tips?! det enda som skulle hjälpa nu är fan benso.

emotional roler coaster/PANIIIIIIIIIIIIK *lidingö dialekt*



hellu,

det har varit en berg&dalbana-dag. hela jag är en roler coaster just nu. fina vackraste malinda-vännen är fortfarande i el stockholmo. vi skulle gått ut o klubbat inatt. debaser medis, manifestation mot främlingsfientlighet. massa band och ett tiotal deeyajs. vi förade hos min fina lillebror & bästa H kom hit ett tag. men malinda var för trött för att klubba. hon ville stanna här och se på film. jag var fett inställd på att göra stan, men what to do. brorsan och fina M. sern på film men jag har svårt att varva ner. hela min själ var inställt på oansvarslöst notoriskt festande... aja whateva'

jag är en känslomässig/ångestvarierande berg&dalbana just nu. och jag vet inte om jag längtar tbx till den vanliga apatin elr om jag ska omfamna detta känslomässiga kaos jag upplever nu...

jeee man jag tror jag ska utilisera min cool bro's shit. orka tänka.

La calme après la tempête. À atteindre et à accepter les sentiments.

                


TACK TACK min tveksamt existerande, förhållandevis lata skyddsängel, eventuellt goda gud, högre eller lägre makt, eller jaaa...liknande väsentliga gudomlighet för att jag mår ok igen!!!!!!
ångesten jag hade i förmiddags var inte att leka med. var länge sedan den var så intensiv. men kanske behövdes det något starkt och intensivt (även om det var något så klibbigt & äckligt som ångest) för att ladda ur och ladda om. efter panikattackerna och panikångesten planats ur fanns det plats för välbehövt och hysteriskt gråtande. när jag fått ut lite unket damm från den överbelastade tryckkokaren (även kallad matilda) känns allt mycket enklare och mer harmoniskt.

jag har svårt att få kontakt med mina känslor. har haft det problemet länge. och det om något är förgörande. borttryckta känslor blir till ångest som blir till destruktivitet, social fobi och matnojjor. jag är tacksam att jag i alla fall för en stund fick kontakt med mina känslor. men deras kraft är nog större än jag kan ana & det är inte konstigt att en fundamental matthet infinner sig efter att jag snuddat vid dem.

nyss kollade jag upp gratis/billiga evenemang och museum i stockholm för idag och i helgen. vore intressant och kul att dra med malinda på nån inspirerande grej. nu har jag fullt med anteckningar om sånt i mitt block :) men jag når inte malinda konstigt nog. hennes kurs skulle sluta 16 och nu är kl snart 17... man blir lite orolig haha. den söta virrpannan kan syssla med vad som helst just nu :S. näää, kursen drog nog bara ut på tiden.

fasen vad ointressanta saker jag skriver nu då ;). har bara lite långtråkigt & är skrivsugen. well well, adieu så länge.


KRASH BOOM BANG...



                           

jaha, bara för att jag skrev ett så über-cheerful inlägg så vänder det såklart med råge idag. vafaaaan. var hos kerstin, min samtalskontakt på psyk. pratade lite, kände hur ångesten plötsligt blev så intensiv att jag knappt fick luft. skakade och var inne i någon slags ångestbubbla. när jag gick därifrån hann jag bara komma utanför porten till mottagningen när världens panikattack tog över min kropp. några UNDERBARA spanska gamla kvinnor uppmärksammade den lilla hyperventilerande filuren som satt på marken. jag vet inte om de förstod vad hyperventilerandet handlade om. men de kramade mig och bad för mig på spanska med händerna på min panna. tänk att det finns så fantastiska människor! jag började komma ur hyperventilerandet och nörjade istället gråta hysteriskt. då hade kerstin hunnit ut till mig, hon hade tydligen sett hela spektaklet genom sitt fönster. haha, massa spanska kvinnor som bad runt en hyperventilerande matilda ;)

kerstin drog in mig till sig och där satt jag hela hennes lunchrast. jag sa förlåt tusen miljarder gånger men hon upprepade hela tiden att det var helt okej att jag satt hos henne ett tag. ärligt talat var jag skräckslagen inför att försöka ta mig ut igen. satt där och skakade och grät och hade fruktansvärd ångest. försökte än en gång ge mig av men fick panik vid dörren och freakade fullständigt ur. grät, skakade, andades för snabbt och slängde mig ner i ett hörn för skydd mot....ja, nånting. jag vet inte vad. skakade. kerstin hämtade socker och oboy och en skorpa. med bestämd röst sa hon att jag måste dricka upp oboyen. hon menade väl att jag behövde energi för att bekämpa den envisa ångesten. hon hade nog rätt, resonerade jag och drack duktigt upp. sen satt jag i ett hörn i väntrummet en evighet eftersom jag fann det totalt omöjligt att göra något så löjligt enkelt som att gå ut mot bussen.

till slut vågade jag gå ut ur porten men satt där precis utanför länge och förbannade mig själv för att jag inte vågade gå till bussen. då kom karin från beroendemottagningen förbi. jag fick komma upp dit och karin frågade doktorn där om theralen. men eftersom paniken inte var relaterat till ngt missbruk skickades jag ner till psyk igen. skämdes över att komma dit igen. kände mig såååå besvärlig. väl där frågade jag om en jourdoktor kunde ge mig theralen, har det ju ändå utskrivet. alla doktorer var upptagna och de sa att jag skulle ringa NOA-teamet. NOA-teamet kunde  inte hjälpa mig. jag hade ju redan theralen (hemma). till slut gick jag med darrande steg till bussen. avled nästan av ångesten. men kom i alla fall äntligen hem!!

det är lite bättre nu. men fortfarande skitjobbigt. längtar till malinda kommer hem från sin kurs. behöver en kram.

14:15

eftersom 25 ml theralen inte tog bort paniken på långa vägar & jag inte vill ta mer pga av att jag blir "bakis" av dem senare idag (fan vilken otroligt lång mening jag fick till & nu blev den ännu längre i och med denna parantes), så gjorde jag ngt som kanske inte är superkonstruktivt; drack en stor starköl. skitsamma. jag var i hysteriskt behov av ångestlindring. och jag ville inte börja hetsäta & kräkas nu när jag klarat ett och ett halvt dygn utan. ser egentligen inget fel i att jag drack ölen. jag är ju ganska lugn nu tack vare den kaloribomben.

FATTAR NI HUR SKÖNT DET KÄNNS ATT ÄNTLIGEN FÅ LIDRING FRÅN DEN HÄR OVANLIGT GRYMMA PSYKOPATÅNGESTEN?!!!

nu när jag inte styrs av ångest (utan alkohol hehe) kan jag ta in ur tacksam jag är över att kerstin ägnade hela sin lunchrast till att få mig att må bättre. hon höll också nästan på att försäga sig & lämna den överdrivet proffesionela inställning hon har & säga att hon gillar mig, att hon tycker att jag är charmig.

och inte minst är jag tacksam för de SUPERDUPER-FINA spanska kvinnorma som visade enorm empati. sjävklart var det ingen svensk trist typ som kom fram och hjälpte mig, nej nej nej -titta bort, titta bort. fy vad jobbigt med konstiga psykfall-. medelsvennson vågar såklart inte hjälpa nån i pinsam & neurotisk nöd. gud vilken kärlek jag hyser till de spanska kvinnorna däremot. inte ofta man gråter ut hos en främling... men det kändes så tryggt med dem.

jag skriver mer sen. ta hand om er.

RSS 2.0